Mount Coach 6 Expeditie – Cordillera Blanca

Zelfstandig naar Peru

Nu de zevende groep jonkies aan de intensieve opleiding is gestart, is het nog aan hun voorgangers van de zesde editie om hun strepen te verdienen.

photo courtesy of ThousandWonders

De eerste zelfstandige expeditie, zelfs zonder fysieke aanwezigheid van Pater Familias Sanne, brengt Andreas, Jozua, Maarten, Matty en Roel van 25/06/2017 tot 28/07/2017 naar het Peruviaanse Cordillera Blanca! Tijdens deze expeditie mogen ambitieuze plannen niet ontbreken, dus enkele grote namen zoals Alpamayo, Huascaràn en zelfs Artesonraju staan op de planning. Of “droomplanning”, want het zonnetje en de wolken zullen steeds doorslaggevende factoren zijn.

Meer informatie vind je op mc6inperu.wordpress.com.

Tocllaraju

Cordillera Blanca. Deze grote naam zal bij velen een belletje doen rinkelen. Het is inderdaad in dit deelgebergte van de Andes dat in 2009 het noodlot toesloeg op de westwand van de Tocllaraju. Koen De Backer, An Houttequiet en Hans Mariën werden door een afgebroken hangserac meegesleurd en overleefden de val niet.

Het spreekt daarom voor zich dat tijdens deze expeditie een bezoek zal worden gebracht aan de gedenksteen die te hunner ere is geplaatst aan de voet van de Tocllaraju. Zo kan MC6 in naam van alle Mount Coachers getuigen dat Koen, An en Hans, alsook hun verhaal, nooit vergeten zullen worden.

Zie ook: What if we forget?

Advertentie