Tags

, , , , , , ,

Als je met mij over grote beklimmingen praat zal het niet lang duren voor je doorkrijgt dat mijn droomroutes in Garhwal Himalaya, India liggen.

Shivling, Thalay Sagar, Changabang, Kalanka, Arwa tower, allemaal reusachtige granietwanden waar op de nodige plaatsen ijs tegen plakt. De eerste Mount Coach trip naar ginder moet nog gebeuren maar als ik niet mee zou kunnen…. hmm.

Deze zomer hebben Mike van Berkel, Cas van de Gevel en Martijn Schell een poging gewaagd op Kalanka. Door het slechte weer is deze mislukt maar Marko Prezelj, Rok Blagus en Luka Lindic hebben een tijdje later 3 nieuwe routes op Bhagirathi geklommen.

De westflank van Bhagirathi IV(6200m) 1000m D+

De westflank van Bhagirathi III(6454m) 1300m ED 6b M5 WI5

En als afsluiter Bhagirathi II(6512m) 1300m ABO 6b+ M8 WI6+

Asjeblief petje af

3 new routes on Bhagirathi by Marko Prezelj Rok Blagus en Luka Lindic more here
Advertentie