Tags

, , , , , , , ,

Afgelopen week zaten Yannick De Bievre, David Caudron en ik (Sam Van Brempt ) in Marokko. Een snelle rit bracht ons van Marrakech naar Imlil, een dorp op 1700m aan de noordkant van het Atlasgebergte. Met onze skis in dit dorre landschap leken we behoorlijk verdwaalt. Maar gelukkig, na een serieuze wandeling tot de Tazaghart hut (3000m ) kwamen we toch voldoende sneeuw tegen. Deze hut ligt onderaan een brede platte berg waarvan een 10tal serieuze couloirs naar beneden duiken, mogelijkheden genoeg dus! Toch trekken we na 3 dagen verder, we willen immers zo veel mogelijk zien en plannen nog enkele skitours vanuit de nabijgelegen vallei aan de voet van Jebel Toubkal, de hoogste berg van Noord Afrika. In tegenstelling tot Tazaghart waar we slechts met 4 andere skiers waren is het hier koppen lopen. Maar, met een warm zonnetje en lekker eten kan het moeilijk slecht zijn!

 

Yannick tijdens de skiafdaling van Toubkal, © 2011 Sam Van Brempt

 

Sam, Yannick en David die bij de tazaghart hut nog een beetje zon meepikken, © 2011 Sam Van Brempt

We hebben behoorlijk veel film en foto’s. Een uitgebreid verslag komt nog!

Wellicht het snelste te zien op onze voorstelling “What about the Half” op 26 Maart!

 

David en enkele Yannicks op de top van Toubkal, © 2011 Sam Van Brempt

 

Advertentie