Tags

, , , , , ,

Het Toya meer op Hokkaido

Zoals velen onder jullie wellicht weten zitten Yannick, Koen en ik in Japan. Qua sneeuwval moeten ze in de Alpen momenteel niet onderdoen, maar wat we ginds een uitzondering kunnen noemen is hier de regel. Japan staat niet voor niets bekend als een van de beste poeder bestemmingen ter wereld! En juist daarom dat we hier de hele maand Januari komen skiën.

Mt. Yotei bij Niseko

Na een goede 30 uur reizen met vliegtuig, trein, bus en metro zijn we aangekomen op Hokkaido, een eiland in het noorden van Japan. Dit eiland is even groot als België maar om het optimaal te verkennen (lees: op de juiste moment in het juiste gebied te zijn) heb je een auto nodig. We huren een Toyota Regius maar japan is duur! Het betalen van een auto, skipassen en eten is voor ons al meer dan genoeg dus hebben we in sneltempo een bed geknutseld. Niet altijd even gemakkelijk want Japan is behoorlijk koud en de zon laat zich maar zelden zien!

Bed knutselen

Doorheen muren van 2 meter rijden we van gebied naar gebied; Niseko, Chisenuppuri, Rusutsu, Sapporo Teine,… De sneeuw is hier buitengewoon licht en wordt nooit aangetast door de zon. De echte grote dumpen zijn tot nu toe uitgebleven maar ach, iedere dag valt er een goede 30cm vers, daar kunnen we niet om klagen!

Yannick in Sapporo Teine

Na een dag skiën even uitrusten in sauna of onsen. Misschien trekt de zwavelgeur wel in onze huid maar dit wordt onze properste reis ooit!

Met de ski's tussen de warmwaterbronnen en bijhorende zwaveldampen

Het volledige verhaal zie je later wel, nu staan we liever op onze latten, Alvast enkele beelden van de eerste week.

Sam in Chisenupuri

Skiën in disneyland Rusutsu

Elke dag een nieuwe delicatesse

Koen in Sapporo Teine

Skiën met zicht op Sapporo en de oceaan, het is eens iets anders

Advertentie