Namen  zoals Simon Yates, Andy Cave, Chris Bonnington, Andy Kirkpatrick en Joe Simpson zijn goed vertegenwoordigd in mijn boekenkast. Allen hebben ze op hoog niveau geklommen overal ter wereld en voor ieder van hun is het allemaal begonnen rond de Engelse klimstad Sheffield. Na een recent bezoek aan een Engelse klimwinkel kan ik nog iemand aan deze lijst toevoegen: Mick Fowler.

Dat hij goed kon klimmen had ik al door omdat ik zijn naam al meermaals was tegengekomen in verhalen van collega’s, maar dat hij ook een ongelooflijk schrijver was ben ik via volgend boek te weten gekomen:

Mick Fowler - On Thin Ice

Mick Fowler - On Thin Ice

Het hele boek verteld op een grappige, beeldende manier Mick’s belevenissen op de Changabang noordwand, de Taweche, Arwa Tower, Taulliraju en in Jordanië.
Steeds prachtige eerste beklimmingen in alpine stijl.
Hij is groot voorstander van het ‘light is right’ principe, maar wat me nog meer opviel is dat hij al heel zijn leven
een 9 to 5 job heeft als ambtenaar en vader is van 2 kinderen. Dit verklaart meteen waarom hij nooit 8000ers beklom; te duur en te tijdsrovend volgens hem.
Zijn beklimming van de noordwand van de Chinese Siguniang samen met Paul Ramsden leverde hem in 2003 zelfs de Piolet d’or op.

noordwest wand Siguniang (6250m)

noordwest wand Siguniang (6250m), China

prachtige klimverhalen en Engelse humor in een boek, een echte aanrader dus!

Advertentie