Tags

, ,

Dat de 2 Amerikaanse topalpinisten van het moment (Johny Copp en Micah Dash ) samen met filmmaker Wade Johnson vermist zijn in Sichuan, China is normaal geen nieuws dat op deze blog verschijnt. De drie raakten blijkbaar in de problemen bij een poging van een nieuwe lijn op Mt Edgar:

Mt Edgar Zuidoostkant (6618m)

Mt Edgar Zuidoostkant, China (6618m )

Toen ze op de afgesproken datum niet terugkwamen en er berichten binnensijpelden dat er een lichaam was gevonden in lawinepuin onderaan de berg begon een van de grootste liefdadigheids-reddingsacties ooit op poten gezet. Omdat de 2 klimmers zich zoveel jaren onbaatzuchtig hadden ingezet voor de klimgemeenschap, kwam er op korte tijd ongelooflijk veel steun;

– Enkele vrienden gingen zo snel mogelijk richting China om te helpen bij de zoekacties.

– Concurerende buitensportmerken betalen vlucht en visa aan hun eigen athleten om te gaan helpen zoeken.

– Amerikaanse politici zetten de lokale autoriteiten onder druk om de Amerikaanse hulpverleners sneller toegang te geven tot het gebied.

– Klimmers van overal storten geld voor de zoekactie te ondersteunen.

Meer info vind je hier. Dit zijn in mijn ogen allemaal prachtige staaltje van medeleven in de klimgemeenschap. Johny en Micah waren niet van de minste, met oa. een knap stukje alpinisme in de film ‘the sharp end‘, nieuwe rotstroutes in Pakistan, vrijbeklimming van ‘Freerider’ op El Cap,…

Johny en Micah comfortabel aan het bivakeren, ergens op de Petite Dru

Johny en Micah comfortabel aan het bivakeren, ergens op de Petite Dru

Hopelijk heeft dit alles resultaat, en mocht het om een of andere rede niet zo zijn ga je het hier niet te weten komen…

Advertentie