Een maand met mooie beklimmingen is op zondag  2 augustus door een dodelijke val abrupt beëindigd.  Dit tragische nieuws bereikte ons gisteren. Meer dan dat er momenteel in de kranten verschijnt hebben we zelf ook nog niet. Maar tijdens een poging om de 6032m hoge Tocllaraju via de westwand te beklimmen zijn Koen De Backer, Hans Mariën en An Houttequiet omgekomen. Momenteel is er sprake van een val van 150 meter. Wat de oorzaak van die val is blijft nog onduidelijk.

Tocllaraju West Face

Tocllaraju West Face (D+, 6032m), © elias segovia

Dit is een zware slag voor het gehele Mount Coach Team maar vooral voor familie en vrienden van de slachtoffers. Yannick De Bièvre had op dat moment de groep reeds verlaten voor een rondreis met zijn vriendin, Ingeborg. Yannick is dus ongedeerd, maar terug in Huaraz om waar nodig te helpen en hopelijk kan Yannick snel voor wat duidelijkheid zorgen.

We houden jullie op de hoogte!

Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Hans, An en Koen.

Advertentie