Tags

, ,

Afgelopen zaterdag zakte  de crème de la crème van het mondiale klimwereldje af naar de klimax in puurs voor alweer een editie van de ‘goldfinger’, één van de manches van het wereldkampioenschap. Na een uiterst spannende finale met werd het duidelijk dat de jeugd het dit jaar voor het zeggen had. 16 (!) jaar zijn beide overduidelijke winnaars. Bij de dames won de Oostenrijkse Johanna Ernst de superfinale door de licht aangepaste mannenroute bijna te toppen. Bij de mannen was het de jonge Chech Adam Onra die nog maar eens zijn superioriteit kwam bewijzen. Op zijn 13de klom hij zijn eerste 9a, en 2 weken geleden klom hij er zelf eentje à vue, ongelooflijk. De 2 winnaars overklasten alle deelnemers vooral op technische superioriteit en snelheid. Even rusten in een 8b of 8c is blijkbaar niet nodig als je 16 bent.

Adam Onra’s training voor een wereldbekermanche.

Wat achteraf ook opviel was dat alle topklimmers gewoon iets kwamen eten en drinken tussen het publiek. Niets te sterallures, dure campers of overdreven luxe. Zo zagen we Patxi Usobiaga zijn eigen pasta opwarmen voor het warmtekanon in de tent, David Lama extreem beduvelde toestand door de zaal waggelen en Johanna Ernst dichter en dichter bij de Nederlander Niki De Leeuw staan. Voor verdere info en enkele foto’s kan je op deze site terecht.

Advertentie