Tags

, , , ,

Een weekje terug van Zuid Afrika en ik sta te popelen, mijn winter gaat immers beginnen. Volgende week wordt er een dik pak poeder in de Alpen verwacht. Hoog tijd om die ski’s dus boven te halen.

Maar het zal waarschijnlijk ook goed zijn dat je je kennis omtrent lawines eveneens opfrist. Ik denk daarbij aan het begrijpen van het lawinebericht, het inschatten van het terrein en de mogelijke gevaren waarin je je begeeft. Moest het dan toch ooit misgaan zie dan dat je weet hoe je met je lawinebeeper omgaat en welke eerste hulp je aan de/het slachtoffer(s) biedt.

Foto	   Bergrettung	   Grächen

© Bergrettung Grächen

Menno Boermans heeft enkele jaren geleden zijn nederlandse stek ingeruild voor Zwitserland en werkt nu bij de reddingsdienst Air Zermatt. Menno onderhoudt de site bergredding.nl, een site omtrend de risico’s, veiligheid en reddingen in de bergen. In zijn laatste post staat een vertaalde versie van 18 minuten, een artikel over de medische behandeling van een lawineslachtoffer.

Het artikel is te downloaden HIER
Of Via Menno’s site bergredding.nl

Advertentie