Tags

Sam en ik hebben een gezellige citytrip naar Rotterdam achter de rug. De rede? Die lees je in de titel.

Ergens onderaan een liftje in het besneeuwde sprookjesbos van Champex kwam ik vorig jaar Steven toevallig tegen. Ik op een paar handgemaakte ski’s uit Andermatt, hij op één van zijn eigen ski’s, een BMB. Via Wepowder wist ik dat enkele Nederlanders bezig waren met het bouwen van hun eigen ski’s. Daar had ik ook de eerste foto gezien van het model dat Steven aan zijn voeten had hangen. Men interesse was gewekt en door enkele slinkse manoeuvres kwam ik naast hem op het liftje terecht. Na wat kort heen- en weergebabbel liet Steven weten dat hij me graag eens op een paar van zijn skis wou zien staan.
Zogezegd, zogedaan, en tot 2x toe verhuisde de ski’s mee richting de alpen iets later op het seizoen. Helaas waren de omstandigheden nooit top en lag de focus meer op winteralpinisme dan op freeriden…

Vorige maand lukte het dus wel, en toen werd de afspraak gemaakt dat ik zelf maar eens een lat moest gaan bouwen. 3 volle dagen heeft het geduurd, en we hebben zoveel mogelijk zelf gedaan. Al moeten we toegeven dat zonder de deskundige uitleg van Steven en Sander we nog geen sleutelhangertje hadden kunnen maken. We leerden met epoxy werken, slijpen, schuren zagen en improviseren. Hoe het hele proces verloopt moet je me maar zelf eens komen vragen, maar onderaan vind je een impressie van deel 1 van het bouwen: van niets tot in de pers. Sam post binnenkort deel 2 van dit verhaal.

De vorm van de achtermal uitzagen en kopieren

Steven laat even zien hoe je met een kopierfrees moet werken

De defintieve mal voor de shape uitzagen

Een tijdrovende bezigheid: de kanten om het belag plooien

Sam aan de slag met de bamboekern

De epoxy in de glasvezel wrijven

De topsheet plaatsen en ook met epoxy inwrijven

Advertentie