Tags

, , ,

2 Amerikanen, Clint Estes and Matt Hepp hebben in de Pakistaanse Nangma Vallei een nieuwe route geopend. Na verscheidene weken administratieve rompslomp was hun toegang tot de “Verboden” Kondus vallei dan toch geweigerd. Een verhuis naar een gekende rotsvallei en een nieuwe route op de zuidgraat van de 4800m hoge Denbor Brakk. De beklimming dateert van in september, in 2 dagen klommen ze deze route uit, door het vele gras best een avontuurlijke route aldus Estes.

Dirty route

Dirty route Good From Zafar, But Zafar From Good (IV 5.10 A1, 550m) Denbor Brakk, Nangma Valley, Pakistan © Clint Estes

After serveral trials to get in the Kondus Valley, two americans, Clint Estes and Matt Hepp climbed a new route on Denbor Brakk in the Nangma Valley. the route is called, Dirty route Good From Zafar, But Zafar From Good and graded IV 5.10 A1, 550m.
More Here
Advertentie