Na onze klimdag in winterse omstandigheden bleek er een 10 cm verse sneeuw te liggen. Toegeven veel was het niet maar met al 3 dagen ijs in de armen was het even tijd voor de benen om zich moe te maken. Misschien dat die 10 cm wel meer was op 2000m hoogte dachten we. 30 minuutjes van Kandersteg ligt het skigebied Adelboden/Lenk. Een gebied met veel freeride mogelijkheden zowel open velden als bos.

De dag starte nochtans redelijk pover. Het was moeilijk zoeken naar mooie hellingen en na de 2de run verloor An een van haar skis. 3 uur zoeken later bleek deze honderd meter lager te liggen, maar het geluk kon nog niet op. Puur toeval zagen we tussen de bomen een open veld. En jawel, de 10 cm vers van dinsdag samen met een dik pak waar de zon niet aankon maakte van de dag een topper. De lift uit een stukje piste, het bos in, een groot open veld, even tussen de bomen door naar het volgende veld en zo verder tot aan de lift en terug naar boven. Meer hebben we die namiddag niet gezien.

Tom Van Mieghem in ons 40cm poederveld, © Sam Van Brempt 2010

Vandaag, donderdag moest onze laatste waterval in kandersteg eraan geloven. En ook dat mocht geen kleintje zijn: Pingu III 5+, 200m. Een behoorlijk imposante lijn met bijna alles 80° of stijler.

Pingu

Pingu (III 5+, 200m ) Kandersteg © Sam Van Brempt 2010

Even leek het fout te lopen, ik starte de 2de lengte en tijdens het zetten van mijn eerste ijsvijs kwam ik op het geniale idee om op een onverwacht moment Tom’s relais te testen. Wel, die was stevig. Even serieus op adem komen en terug opnieuw proberen. Met veel gezweet en extra veel gezucht uiteindelijk deze lengte dan toch geklommen. De 2 stevigste lengtes waren voor maxime. Een lange lengte 85° en een pissige lengte 90°. Als afsluiter nog een Mixte uitklim.

Maxime in Pingu

Maxime in Pingu, Tom aan de Relais © Sam Van Brempt 2010

Morgen trekken we richting Chamonix, hoe volgende week eruitziet is nog onduidelijk, er lijkt een langdurige noordstroming aan te komen. Goed voor het skiën maar graag doen we nog een alpiene beklimming.

Advertentie