Tags

, ,

Renan Ozturk en Cedar Wright kende ik al uit de fantastiche klimfilm ‘The Sharp End’. De laatse weken waren ze bezig met hun “Tawoche 2k10 expeditie”, of, zoals deze twee Northface atleten het zelf omschrijven:  A journey to explore unclimbed terrain. Buiten het feit dat ze erin geslaagd zijn een mooie berg via een nieuwe en best stevige route te beklimmen, is hun expeditie ook opmerkelijk door een ander gegeven. Zelden heb ik zo een mooie beelden van een 2mans expeditie op zo een technische berg gezien. Door de komst van allerlei kleine HD videorecorders en netbooks wordt mogelijk mooie beelden te maken zonder een externe cameraploeg mee te hebben. Vroeger was een topfoto genoeg voor de sponsors, maar volgens mij gaan realtime beelden op blogs de manier worden om je expeditie ‘in the picture’ te houden. Oordeel zelf en geniet van volgende 5 filmpjes in volgorde van voorbeiding tot top:

Buiten een goede klimmer zijn ga je dus binnenkort ook aan je cameraskills moeten werken 🙂 Meer van dat moois vind je hier op hun blog.

Het leuke aan dit soort beelden is dat je er allerlei zaken van kan leren. Dat je secondelijm op expe moet mee hebben om je Spantics in orde te houden dat wist ik al, maar dat een pringlesbuis een excellente peebottle is, dat was weer nieuw.

Advertentie