Tags

, ,

Het klinkt misschien stom maar het nemen van foto’s en film kost tijd en moeite. Als ik de naklimmer aan het zekeren ben allemaal geen probleem. Door het zelfblokerend toestel kan ik het touw rustig loslaten en me op een goede plaats enkele meters van de relais laten hangen. Een foto van een voorklimmer trekken is al moeilijker, je moet immers op een veilige manier blijven zekeren. Maar kom, dit zijn situaties dat je aan een relais hangt en eigenlijk genoeg tijd heb.

Anders is het als je samen over een gletsjer wandelt of simultaan klimt. Voor een foto is het storend maar soms kan je wel een minuutje rusten, filmen is zo goed als uitgesloten. Aangezien we in Alaska zoveel mogelijk simultaan proberen te vorderen hadden we een helmetcamera in onze gedachten. Tot we de prijs van zo’n speelgoedje te horen kregen. Ik weet, het komt er ooit wel eens van maar we kunnen er nu geen geld voor vrijmaken. Toch bleven enkele mooie passages op de Cassin Ridge in mijn achterhoofd hangen. Wel ik hoop dat ik een goedkope oplossing heb gevonden.

Ik heb het isolatieschuim van mijn helm even weggehaald en in de schaal heb ik een gaatje geboord waardoor ik een vastgelijmde vijs heb gestoken. Mijn powershot kan ik hierop vijzen. Geen paniek, de isolatie steekt er terug in en onder de vijs heb ik een deeltje weggehaald. Indien er een steen op de vijs valt duikt deze in een holte van de isolatie weg inplaats van in mijn schedel te worden gedrukt. In theorie is de schaal van mijn helm nu minder stevig maar voor een gaatje van 5mm diameter zal dit wel meevallen denk ik.

Hopen dat er mooie beelden uitkomen.

Advertentie