Tags

, ,

Met een beetje vertraging omdat ik enkele dagen was gaan rotsklimmen, maar hier een eerste update van onze 2 helden in Alaska.Na een vlot telefoongesprek met Sam via de satteliettelefoon kwam ik volgende zaken te weten:

–  Vorige week donderdag zijn ze vanuit Talkeetna ingevlogen naar de gletsjer en bijhorend kamp. Daar hebben ze een tentje met wat materiaal achtergelaten en nadien (vrijdag) zijn ze nog vertrokken voor zo een tiental platte gletsjerkilometers. Na wat gezoek hebben ze beide toch een goed systeem gevonden om hun zware (70 kg?) slee vooruit te krijgen. Sam wist te vertellen dat het op het platte ijs best meeviel, maar dat het geheel ongelooflijk zwaar aanvoelt eens ze wat moeten stijgen. Zweten en zwoegen waren de woorden die hij gebruikte… Uiteindelijk zijn ze toch tot op zo 11000 voet geraakt, ergens tussen kamp 1 & 2.

– Zaterdag hebben ze een half dagje in de tent gezeten door het slechte weer, maar toen ze me rond de middag daar belde waren ze toch op weg richting 14000 voet kamp (punt B op de kaart). Ze wouden daar wat materiaal achterlaten en dan al skiend terug afdalen naar 11000 voet om daar te slapen. Mocht het goed weer zijn ter plaatse op zondag gingen ze een poging doen om terug in het 14000 voet kamp te geraken om daar verder te acclimatiseren.

hier kan je hun route wat volgen

Ze voelden zich allebei heel goed en lieten enkel nog weten dat er niet zo veel sneeuw lag dit jaar, alles lag nogal ijzig. Van zodra ik meer weet hou ik jullie op de hoogte.

Als afsluitertje een klein weerkaartje van daar op dit moment:

lekker weertje, niet?

Advertentie