Tags

, ,

De boys zijn goed bezig! Nu het 14000 voetkamp hun officieus basiskamp is geworden zijn ze gisteren via de westrib op 18000 voet geraakt. Het doel van dit uitstapje was nog steeds verder acclimatiseren. Door de recente sneeuwval was het wel stevig ploeteren.

Wouter en Jeroen, de 2 Nederlanders die daar zijn met hetzelfde doel zijn momenteel bezig met een toppoging via de westrib. Als alles goed gaat gaan Sam en Joris morgen (maandag) ook een poging wagen om vanuit het 14000 voetkamp in een push naar de top te geraken (zo een 2000m hoger!). We houden dus onze vingers gekruist.

De verdere plannen vandaag waren vooral uitrusten, pannenkoeken bakken om Sam’s verjaardag te vieren en Labbelo smeren op Joris’ verbrande lippen. Vanuit hun kamp hebben ze bij momenten een prachtig uitzicht op Mount Hunter en Foraker. De manier waarop Joris die beschreef deed me vermoeden dat hij al potentiële klimlijnen had gespot 😉

So far so good, hopelijk halen ze de top!

Advertentie