Tags

, ,

De afgelopen weken heeft onze blog redelijk veel stil gelegen. Bij gebrek aan weinig klimnieuws graaf ik maar enkele belangrijke feiten van de laatste maanden op. Voor sommige totaal nieuw, anders een goede reden om mooie plaatjes te tonen.

Jorg Verhoeven met David Lama aan de relais © Heiko Wilhel

Afgelopen winter trok David Lama richting Patagonia voor de eerste vrije beklimming van de Compressor route op Cerro Torre. Een van zijn belangrijkste sponsors, Red Bull,  wou alles op film laten vastleggen en waren zo slim om een 30-tal nieuwe haken aan deze overbehaakte route toe te voegen. Lang verhaal kort, een heisa in de klimwereld die nu nog niet is uitgeklaard. Meer is terug te vinden op de blog van Will Gadd

Jorg Verhoeven in de voorlaatste lengte (5.13c) © Heiko Wilhel

Maar er is ook positief nieuws, David Lama en Jorg Verhoeven (de Nederlandse wedstrijdklimmer die de laatste jaren het avontuurlijk terrein zeker gevonden heeft) opende een nieuwe route op de oostwand van Monte Brento (IT). Na verscheidene pogingen, gestart in 2008, is het hun eind mei eindelijk gelukt deze 1000m, 8b max route vrij te klimmen. Meer Hier en Hier

Advertentie