Het was tijd dat we er even tussenuit knepen. Teveel verdriet, media aandacht en slapeloze nachten op rij deden ons richting Ecrins vertrekken. Jonas en ik vertrokken voorop, Tim kwam iets later toe vanuit Ceüse en ook An en Maxime vonden de weg naar Ailefroide om op te warmen. Na wat lange routes op het heerlijke graniet te hebben geklommen, trokken we wat hoger in de bergen om iets alpienere routes te klimmen. Zoals steeds zeggen beelden meer dan woorden, dus bij deze:

Rogier Van Rijn ergens boven Ailefroide (c) Yannick dB

Comfy Bivak boven de Glacier Blanc hut (c) Yannick dB

An ergens in 'Le vieux Piton' Pointe Des Cinéastes (c) Yannick dB

Tim & Maxime bijna boven op de 'Pont des Cinéastes' (c) Yannick dB

Tim & Maxime bijna boven op de 'Point des Cinéastes' (c) Yannick dB

Tim aan het zekeren op de 'Le Vieux Piton', Pointe Des Cinéastes (c) Yannick dB

Na een leuke ontmoeting met Rogier Van Rijn en zijn vrouw was het tijd om samen een leuke route boven Ailefroide te klimmen. Na die leuke klimdag stegen we nog in richting Glacier Blanc hut om daags nadien de traversée des Cinéastes af te werken. Te laat opstaan en dreigende wolken zorgde er jammer genoeg voor dat we enkel via de leuke route ‘Le vieux piton’ op de eerste toren kwamen, de rest blijft over voor een volgende keer…

In het nabijgelegen dorpje La Berarde had nog niemand eerder geklommen, dus verhuisde we maar daarheen. De meteo bleef prachtig , dus trokken we richting Soreillerhut om daar in de buurt enkele leuke beklimmingen te doen.

Prachtige routes op een prachtige berg; Aiguille Dibona (c) Yannick dB

Yannick in 'Visite obligatoire', Aiguille Dibona (c) Maxime DG

Het uitzicht ergens halverwege op de Aiguille Dibona (c) Yannick dB

Jonas hard aan het werk in 'Coup de Bambou' op de Aiguille Dibona (c) Yannick dB

Jonas komt bijna boven op de Aiguile Dibona via 'voie Madier' (c) Yannick dB

An en Jonas bijna boven op de klassieker 'Voie Madier', Aiguille Dibona (c) Yannick dB

Helaas zorgde de grote hoeveelheden sneeuw en ons gebrek aan pikkel + stijgijzer ervoor dat we niet aan de ‘Rouget’ of ‘Soreiller’ geraakte om daar ook wat te klimmen. Geen probleem dus, we klommen allen gewoon 2x op de Dibona, het graniet komt zelden zo aangenaam… Nadien klommen we ook nog leuke routes op de Maye, een rotsklomp net boven het dorp.

Dit zijn de geklommen routes:

1/7: Jonas & Yannick: Satan m’habite, La Poire, Ailefroide 6b 200m
2/7: Rogier & Yannick: arthrosèse, Ailefroide, 6b 200m
Jonas & Tim: L’explosion des calcaneums, Ailefroide, TD 6a max 200m
3/7: Tim & Yannick / Jonas, An & Maxime: Le Vieux Piton, Pointe des Cinéastes (3203m) TD 6a 250m
5/7: An, Jonas & Yannick: La Madier, Aiguille Dibona (3131m) TD 6a 300m
Tim & Maxime: Physique et sans issue, Aiguille Dibona (3131m) ED 7a+! 300m
6/7: Maxime & Yannick: Visite Obligatoire, Aiguille Dibona (3131m) TD+ 6a+ 300m
Jonas, An & Tim: Coup de Bambou, Aiguille Dibona (3131m) TD+ 6a+ 300m
7/7: Jonas & Yannick: La mare de la Maye, Tête de la maye TD+ 6a+ 350m

Al bij al 10 superdagen. Toffe klimpartners, heerlijk weer en best stevig geklommen in echt prachtige routes, ook al bleef het engagement (bewust) laag. Het vertrouwen was er bij iedereen en ook de wetenschap dat ‘in de bergen zijn’ ons nog steeds geeft wat we ervan verwachten…

Ik vertrek straks voor een maand terug richting Peru (niet om te klimmen deze keer), dus maak er allemaal een boeiende zomer van en tot eind augustus!

 

Advertentie