Afgelopen zaterdag werden we een namiddagje gevolgd door een cameraploeg van het duidingsprogramma ‘Koppen’ op één. Zij hadden Sanne gecontacteerd met de vraag of we niet wouden meewerken aan het programma met als thema ‘De invloed van de opwarming van de aarde op de bergen en de klimsport’ en aan de andere kant het verhaal van enkele jonge klimmers/alpinisten en hun ervaringen. Zaterdag filmden we in de Klimax te Puurs, zondag werd er naar de rotsen van Marches-les-Dames getrokken.
In mijn geval gingen de vragen meer over de risico’s van de bergsport, met als dankbaar onderwerp dat ik helaas al te veel vrienden op korte tijd verloren heb. Wel wat jammer dat ik op deze manier in de media moet verschijnen, ik was liever eens in de picture gekomen met een succesverhaal, maar ja… Ik heb in ieder geval m’n best gedaan om alle antwoorden duidelijk te kaderen en enkel te antwoorden op de vragen waar ik op kon antwoorden. Ik ben benieuwd naar het resultaat…
De  samenwerking met de filmcrew was best aangenaam. We hadden zelfs de tijd om hen even te laten klimmen 🙂

‘Koppen’ wordt overmorgen (donderdag 9 september) uitgezonden op één om 20.45. Laat me zeker weten wat je er van vond, ik ga helaas zelf niet kunnen kijken. Hier alvast de aankondiging op hun site.
Hier vind je enkele beelden van de eerste opnamedag, met dank aan Peter Cuypers voor het beeldmateriaal.

 

Even wat smalltalk tijdens de opnames (c) Peter Cuypers

 

 

Niet teveel moeilijke vragen aub 🙂 (c) Peter Cuypers

 

 

En zeggen dat de cameraman hoogtevrees had (c) Peter Cuypers

 

 

Een paar powermoves voor de camera (c) Peter Cuypers

 

Advertentie