Tags

, , , , , ,

De winter zit er officieel al bijna 2 weken op. Desondanks het enorm mooie weer in de Alpen is het een beetje stil de laatste tijd. Toch duiken er hier en daar enkele mooie verhalen op.

Een nieuwe route op de droites en een winterbeklimming van de Walker pijler. Maar de meest opmerkelijke gaat volgens mij naar enkele fransen (Patrice Glairon Rappaz, Cédric Perillat-Merceroz en in de eiger ook Paulo Robach) die afgelopen winterseizoen, de 3 grote wanden langs niet zo voor de hand liggende routes hebben geklommen.

4 dagen in Rolling Stone op de Jorasses, op 7 dagen een en bijna volledige beklimming van de Harlin Direct op de Eiger (bij de “white spider” zijn ze door slecht weer naar de Heckmair afgeslagen) en 4 dagen in Gogna-Cerrutti op de Matterhorn.

Maar omdat hier weinig mooie beelden van zijn iets totaal anders. Na hun avontuur op Xuelian Feng in 2009, wat volgens mij een van de mooiste beklimmingen van de laatste jaren is. Klommen in november 2010 Kyle Dempster en Bruce Normand 2 nieuwe routes in de Chinese Sichuan provincie. Een ervan was op de Oostwand van Mt Edgar, deze enorm mooie berg is jammer genoeg vooral gekend door Johhny Copp, Micah Dash en Wade Johnson die er sinds 2009 verdwenen zijn…

Achteraf gaven ze gerust toe dat het een linke boel was. “Other mountains I have climbed have left me feeling proud and almost warm inside. They gave me a sense of my strength,”  “Edgar has left me feeling empty both mentally and physically… Mt. Edgar has a high level of risk and objective hazard to it—not something that I am comfortable or proud about ascending… I don’t ever want to climb a mountain with levels of danger similar to Edgar ever again.”

Hier 2 filmpjes die sinds kort online staan!

Advertentie