Tags

,

Soms lijkt het een enorm klein wereldje. Ik volg blogs van zo’n 30 tal alpinisten, op een dag zie je op een van die blogs een route opduiken en in geen tijd kruipt iedereen in die wand. Goede foto’s, films en verslagen van routes in Chamonix zijn gemakkelijk te vinden. Van serieuzere wanden in Zwitserland is het al wat moeilijker. Leuk natuurlijk nu iedereen de noordwand van de Eiger klimt en er over blogt. Krijg ik eindelijk eens wat duidelijke info van mensen waarvan ik weet op welk niveau ze staan en hoe snel ze zijn.

Tot ieders verbazing (maar dat nieuws ging enorm snel rond ) is er ook een nieuw snelheidsrecord. Toen ik de titel in mijn mailbox zag dacht ik even dat Ueli Steck na zijn 10,5 uur op de 8013 meter hoge Shishapangma direct naar Zwitserland was gevlogen, dit om zijn acclimatievoordeel op de eiger uit te testen. Maar blijkbaar is er een zekere Dani Arnold die de noordwand van de Eiger in 2u28 heeft geklaard. Met prestaties als Flying Circus, 1,5uur op de Salbit Westgraat, of de eerste winterbelkimming van Torre Egger blijkbaar niet aan zijn proefstuk toe!

Hier enkele links

De blog van Enrico Bonino
Colin Haley
Will Sim
Een verslag van Jack Gelderland
Olov Isaksson
Moaddsgaude
Alpine Exposures

Advertentie