Tags

, , , , , ,

4 Dagen voor de Paasvakantie had ik nog even tijd om richting de Alpen te trekken. Mijn skiseizoen was al mooi geweest met trips naar Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Marokko, maar er kon er nog altijd eentje bij. Frank had weer een mobilhome ter beschikking en Koen kende ik reeds van een eerdere trip als een gemotiveerde boarder die ook wel wat meer de backcountry wou intrekken.
3 man, maar eigenlijk zonder plan tot vlak voor vertrek… Andermatt, Chamonix, of toch maar Oostenrijk? Via Philippe, een kennis van Koen trokken we uiteindelijk richting het Pitztal. Hoge bergen, gletsjers die makkelijk te bereiken zijn, stijle lijnen en terra incognita voor ons drie, dus waarom niet?

Frank S en Phillipe P bijna op de top van de Mittagskögel

Nadat we de eerste dag direct de Wildspitze (3774m) beklommen en afskiede kwam Philippe opduiken. Hij had vrouw en kinderen achter gelaten met de wetenschap dat er nog 3 andere Belgen in zijn geliefde Pitztal interesse toonde in enkele stijle lijnen. Hij nam ons op dag 2 direct mee richting de top van de Mittagskogel, met als toetje een afdaling van bijna 2000 hm!

20 min. hiken voor een wand van bijna 2000hm. Dit is enkel het bovenste stuk (c) Philippe Poppe

De bovenste 900hm waren stijl, stabiel en vooral fun, maar helaas moesten we helemaal tot in de vallei skien wegens geen escapemogelijkheid halverwege. Veel te hoog lawinegevaar en kutsneeuw zorgde ervoor dat het nog spannend werd met enkele voorvallen die ik liefst nooit meer wil meemaken… 2 grote natte sneeuwlawines braken door ons los, gelukkig zonder erg. Weer een lesje bijgeleerd…

Té natte sneeuw, voor niets goed... (c) Ydb

Enfin, de volgende dagen waren we zo slim om het wat hoger op te zoeken. Gelukkig waren er mogelijkheden zat om leuke, stijlere lijnen te skiën:

Koen aan de start van een laaange afdaling (c) YdB

Philippe en Koen bijna boven (c) YdB

Koen onder het centrale couloir dat we afskieden (c) YdB

Hier nog een filmpje dat de sfeer van deze heerlijk, leerrijke trip weergeeft:

Advertentie