Na trout creek reden we verder naar het zuiden richting Smith rock. Een bekend klimgebied met de eerste zware sportklimroutes van Amerika. De rots is basalt en de klimstijl zijn barstjes en pockets. De eerste dag klommen we een multipitch van 5 lengtes op een wand zonder barsten. Feels good to crimp again!!!

De rotsformaties van Smith rock

De dag erna klommen we nog enkele sportklimroutes, maar het woestijnklimaat zorgde ervoor dat we na elke route uitgedroogd waren en dat we meer leken op 2 verstorven fossielen:) Dan maar naar……Yosemite

El Cap en Half Dome in de verte

2 dagen gelden zijn we hier aangekomen. Wat is het toch gemakkelijk om ergens te zijn waar je weet hoe alles eraan toegaat. Waar je goedkoop eten vind, waar je gratis kan slapen, internet,….

Jam die handen Sam !!!

Gisteren klommen we The Rostrum, ik had die route vorig jaar al eens geklommen en vond het toen een zodanige prachtroute dat ik er dit jaar met plezier nog eens inkroop. Het klimmen ging super vlot en we voelden ons allebij fris(All you can eat buffet is good!!!!) We waren al snel aan de 6de lengte : de gevreesde offwidth waar ik vorig jaar serieus op het liggen kreunen. Dit jaar zou dit toch vlotter moeten gaan…. dacht ik. Ik besloot er volledig voor te gaan(proberen zonder blokken of vallen de relais te bereiken). Ik klom 15 meter en alles ging prima, tot ik op een gegeven moment vast zat met mn knie in de barst….shitttt wat een beangstigend gevoel om gewoon muurvast te zitten. Na 5 minuten paniekerig gewroet te hebben kreeg ik mn knie toch los. Nog maar 15 meter offwidth te gaan:). Het oorspronkelijke plan was om op het einde de Alien roof te klimmen i.p.v de originele 5.6 offwidth finish, maar veel dorst, een verschroeiende hitte en geen water meer deed ons van dat plan afwijken.

Neen Sam er zijn geen regeltten op deze blanke wand:)

Sam dacht dat hij een gesmolten ijsje had gevonden, ik moest hem teleurstellen : het waren uitwerpselen van een valk:)

Na de klim direct naar curry village gereden waar de Koude king cobra(bier) en een goed all you can eat -buffet ons stonden op te wachten.

Advertentie