Tags

, ,

Afgelopen verlengd weekend (1 november) zijn Nelson en ik, Maxime een weekendje naar de Alpen getrokken. Het oorspronkelijk plan werd snel gewijzigd wanneer er zich prachtig weer voorspelde voor het noorden van Italië.

Valle dell'Orco

Valle dell’Orco was ons reeds gekend van onze stage graniet tijdens onze opleiding Mount Coach. Afgelopen zomer is Nelson er nog teruggekeerd en dat smaakte naar meer! Tijdens ons verblijf is Mount Coach 4 ook toegekomen voor hun stage graniet.

Afwisselend met wat sportklimmen klommen we 3 multi-pitch routes in Valle dell”Orco.

Nelson traverseert een 6b+ barst in "Niente di nuovo sul fronte occidentale"

Chimney climbing

De eerste route die we klommen was “Diedro Atomico” 180m 6c+ max. op massief Inflazione Strisciante, de 2 laatste lengtes waren prachtig, zoals de topo ons reeds verklapte: “ The last 2 pitches are spectacular and can be considered among the best in Valle dell’Orco”.

Op Torre di Aimonin klommen we “La casa degli specchi” 200m, 6c max. Een prachtig begin maar een onmogelijk einde.

Als laatste klommen we “Niente di nuovo sul fronte occidentale” op Acqua Chiara: 4 lengtes, 6c max. Het was een hels avontuur om onderaan de route te geraken maar wat een mooie afsluiter! De topo verklapte reeds: “Fair and varied climb with one of the finest hand-jam cracks of the entire valley”. Met deze woorden waren we warm gemaakt en inderdaad, vooral de 2de en 3de lengte waren zeer spectaculair met veel barsten.

Maxime in "Niente di nuovo sul fronte occidentale"

De behaking in Italië blijft toch altijd iets aparts. Het is te zeggen, bestaande haken worden soms weggehaald, lange run-outs op dal, en veel geroeste pitons die er soms bedrieglijk uitzien.

Sportklimmen in Orco

Een voorbeeld van een bedrieglijke piton

Zomers weer in Orco: fun !

Het was een leuke afsluiter van de zomer en we kijken beiden enorm uit naar wat de winter ons gaat brengen. Een uitgebreid verslag van Mount Coach 4 volgt ongetwijfeld.

Advertentie