Tags

, , , , , , , , , ,

Brandend sneeuw, berg in de fik; nachtskiën in Kiroro

De eerste kennismaking met de Japanse sneeuw was meer dan positief. Na de populairste gebieden te hebben bezocht waren we op zoek naar iets kleiner of rustiger. Een 3 uur rijden bracht ons honderd kilometer noordwaarts. Erg snel gaat het hier niet, maar we zitten hier dan ook met condities waar het leven in België simpelweg van zou stil vallen.

Slecht weer en koud? Onsen nabij Asahidake

Het oorspronkelijke plan was om enkele dagen te toeren in het Daisetsuzan Nationaal Park en eventueel de werkende vulkaan Asahidake af te skiën. Helaas bleek dat dergelijke tochten eerder in het voorjaar ondernomen worden. 2 dagen in een white-out, temperaturen tegen -20°C met als enigste toevluchtsoord onze bus. Voor ons drieën leek het aangenamer terug naar het westen van het eiland te verhuizen.

Koud

Rusutsu gaf ons nog een extra diepe dag maar eindelijk kwam de zon doorheen het wolkendek! We brachten een 2 daags bezoek aan Kiroro, een saai skigebied maar met prachtige tourmogelijkheden. Dankzij het goede weer konden we voor de eerste keer boven de boomlijn skiën.

Weer een dag poeier

Koen in Rusutsu

Nu vliegen we terug richting Tokio. Eens zien wat Hakuba ons van sneeuw zal brengen

Yannick in Kiroro

Touren in Kiroro

Sushi

Advertentie