Eindelijk toch eens een bericht van mezelf, na een mooie zomer met veel rotsklimmen wil ik dit gerust eens posten!

Na een mooie trainingsgsperiode in Marche les dames en omgeving knn we met opgewarmde armen aan een periode Chamonix beginnen voor enkele verplichte      lesdagen en gelukkig ook een paar rotsroutes zoals Majorette Thatcher op Aig de Blaitière en een poging (samen met Sanne) op Voie Bonatti – Grand Capucin waar we omwille van het weer slechts tot op 1e bivak geraken! ;-(

ambiance op voie bonatti, Gr capucin met sanne

Majorette Thatcher, Aig de Blaitière

 

 

 

 

 Gelukkig is de grand beau de dag erna ook nog aanwezig maar dan met (veel) minder wind en hebben we nog de kans om Contamine op Aig. Midi te klimmen.

Na een paar dagen in België beginnen de vingers terug te kriebelen en besluiten An (ook pas terug van Cham en Orco) en ik om nog een kleine klimtrip te doen. Zwitserland (Gastlosen) is 1e keuze maar de weersvoorspellingen sturen ons nog wat zuidelijker naar de Verdon waar ik voor het eerst kennis maak met de prachtige Mer de Calcaire. 5 dagen super weer en wat routes zoeken die toch wat schaduw bieden zorgen voor veel ambiance; enkele routes van de gebr. Rémy doen de rest.We beginnen met Or sujet (remy) 6c dan Tandem pr une évidence 6b obl(AANRADER!!! prachtige barst in L4-5-6,  P. Faudou et L. Catsoyannis in 2005),

Supermooie 6c barst in L4, Tandem pr une évidence.

De 3e dag besluiten we voor iets rustig te gaan en een barst route van Remy (6a) wordt uiteindelijk een offwidth die zwaarder blijkt dan al de rest!

“offwidth” in Belle fille sure (gebr, Remy)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een route op les dalles grises zorgt voor wat recuperatie zodanig dat we de laatste dag alvorens naar huis te rijden  nog een rémy’ ke doen op écho (6c). Hier moet ik nog terug komen, Garanti!!

Net op tijd thuis om zak te maken voor een vlucht naar Arizona voor ’t werk waar er blijkbaar ook wel nog wat rotsen liggen die in de hitte van de woestijn voor wat afkoeling zorgen, kledij beperken om toch een touw en een kleine rack mee te nemen 😉 Mt Lemmon op een uurtje rijden van Tucson biedt wat speciale graniet en toffe towers.

Arizona, Hintchback tower

Even van Jetlag bekomen en bazaar bijeenpakken om nog wat verlof van verleden jaar op te nemen in Zwitserland bij den Helmuth, waar An, Sanne, Gorik en Kim ons opwachten met verjaardagsbbq voor An.                                                                   Gelukkig is het nooit lang slecht weer in de Valais en ’s morgens klim ik met Hellmuth een route “Red Bull (6c)” in omgeving van Saas Fee – Oberwallis, mooie moderne gneiss route.

Red Bull geeft je vleugels, gaaz met Hellmuth! Oberwallis (7a)

De hittegolf condities zorgen voor stralend weer ook in Cham dus kiezen we ervoor om de dag erna “la plus belle fissure de chamonix” zoals Tim de Dobbeleer het al is vermelde te klimmen. Sale Atée op Aig du moine is echt de moeite. Super graniet – barsten ambiance van beneden tot boven!

Sale Atée, “la plus belle…..

Onze afdaling te voet achteraf zorgt ervoor dat we pas rond twee uur terug in Ht-Nendaz (CH – confédération Helvétique 😉 zijn. Het moet niet alleen klimmen zijn voor mij dus verkies ik eenpaar uur later voor een Mountainbiketochtje (Gr. Raid – Cristalp) om wat te ontspannen. De warme condities blijven ook in de Valais present en daarom willen we op hoogte wat afkoeling vinden. De Gr combin traversée is een leuke afwisseling en zelfs op 4000m is het niet echt fris!

Jam sessie in Cadarese (It)

Tijd om terug wat te jammen en wat te  trainen voor Yosemite met sanne  binnenkort verkiezen we om de barsten van Cadarese bij Domodossola (Italië) over Simplon Pas te checken. http://www.up-climbing.com/en/news/rock/james-pearson-in-cadarese zeker de moeite!!! Voila dit was het zover, nu nog effe afwachten tot begin okt om yosemite valley is te checken 😉

Advertentie