Tags

, ,

Vermits zelfs de meest geëngageerde alpinisten af en toe een paar maand moeten werken om hun vorige en toekomstige expedities en klimtrips te kunnen betalen, zijn er van die dode momenten waarop je maar weinig echt leuks kan klimmen omdat je niet naar de Alpen toe kan.  Gelukkig kunnen er op zo’n moment af en toe unieke geschenken uit de lucht vallen. Schrijf het maar op:

 

“2 januari 2009, ijsklimmen in België!”

 

 En dan nog ijs van een wonderlijke schoonheid, kwaliteit en hoeveelheid. Variërend van 1-20cm dikte en met enorme stalactieten. Misschien zelfs wel tot in de 6e graad. Al moet ik zeggen dat ik niet echt de grens ken tussen 6e graads ijs en… bijna geen ijs?!

Maar vooral de hoeveelheid was verbazingwekkend. Dat er in België een wand bestaat van 100-150m breed en 60-100m hoog bijna volledig bedekt met ijs?! En vermits er nog steeds water over en onder het ijs loopt, zal er de komende vriesweek alleen nog meer ijs bijkomen. Ongezien… Of zoals ik eerder zei: een uniek cadeau!

We hebben dan ook een schitterende dag beleefd in een schitterende omgeving. IJsklimmen op slechts 1.30u rijden van huis. Het heeft toch iets speciaals. En toen er dan ook nog grote sneeuwvlokken begonnen te vallen voelden we ons helemaal thuis. Die andere thuis dan wel te verstaan: de alpen.  Nog even en dan kunnen we ons daar weer gaan uitleven, maar ondertussen was dit een meer dan welkom tussendoortje!

 

Waarvoor dank!

 

nog niet perfect maar al beklimbaar, Sam Van Brempt

nog niet perfect maar al beklimbaar, Sam Van Brempt©

Sam, Yannick De Bièvre

Sam, Yannick De Bièvre©

Koen, Sam Van Brempt

Koen, Sam Van Brempt©

 

Yannick, Sam Van Brempt

Yannick, Sam Van Brempt©

Yannick, Sam Van Brempt

Yannick, Sam Van Brempt©

 

 

 


Advertentie