Nico Favresse, Sean Villanueva en Ben Ditto hebben op 13 dagen de eerste complete vrije bekllimming van de Central Tower of Paine (Patagonia) gemaakt.Hiermee hebben zij de eerste vrije beklimming van de Oostwand van deze mythische berg op hun naam gezet. Deze route is geopend in de jaren ’70 en had toen als waardering 6a A4, en is waarschijnlijk ooit maar 1 keer herhaald

 

Torres Del Paine oosttoren

Central Tower of Paine

 

Meer informatie vind je op hun blog

Van januari tot en met maart zijn ze in Patagonie op zoek naar intressante beklimmingen, of om het in hun woorden te zeggen:

 

Nicolas Favresse and Sean Villanueva (members of CABRCT) have been called back to Patagonia for a big wall concert tour. It will kick off in Torres Del Paine where they will try to compose some new free tunes. Featuring special guests are “Mason” Kinloch Earle from Massachusetts USA, Pete Rhodes from the Lake District UK and Ben Ditto from Utah, USA. The tour will then slowly move up North in Patagonia following the inspiration of the moment. May the Power Of Jam be with us!

Advertentie