La Sportiva Cirque Pro

La Sportiva Cirque Pro

Ok, ik geef het grif toe. Het is zeker niet de mooiste schoen ter wereld. Maar net zoals bij vrouwen  moet je soms wat verder kijken als dat uiterlijk, toch? (bovendien hang je gemiddeld minder lang vast aan een schoen als aan een vrouw, en kost deze een pak minder met zijn 85euro…)

Want de Cirque Pro heeft echt wel veel te bieden. Een uiterst stijve en grippy zool, die dankzij zijn vormgeving toch uitstekend afrolt, een zalig vetersysteem en vooral een grote rubberen stootrand. Al dit maakt hem de perfecte schoen voor approaches over morenes of  puinhellingen.

En blijkbaar sta ik niet alleen in deze mening:

“These shoes have excellent fit and finish and showed hardly any wear, thanks to their burly leather construction and outstanding attention to detail. The rubber on the bottom is specially formulated to provide not only extra “stick” in approach situations, but also enough durability to last even when worn pounding the pavement every day. This is, frankly, the best all-around shoe that I have ever owned!” (Rockclimbing.com)

Natuurlijk heb ik hem nog maar enkele weken, dus als ze me in de toekomst toch nog teleurstellen zal ik het wel laten weten…

Advertentie