Morgen is het weer D-day, onderstaand zinnetje was voor Koen en mij genoeg om een eurolinesticket naar Chamonix te boeken.

Etablissement probable de conditions anticyclonique durables à partir de mercredi.

Na al dat sneeuwgeweld is het hoog tijd om nog eens met de ijsbijlen aan de slag te gaan.

Aan de andere kant mag er nog altijd een klein frontje paseren, want na het verlies van men freerideski’s eerder dit seizoen is er weer iets nieuws uit de lucht gevallen:

BMB skis

BMB skis

De mannen van BMB-ski’s hebben me voorzien van een paartje customski’s die ik eens op de rooster moet leggen. De 2 sympathieke mannen waren oorspronkelijk van plan enkele ski’s voor zichzelf te bouwen, maar ondermeer door de dynamiek op  Wepowder kwamen er meer en meer aanvragen van anderen. De ski’s die ik nu meeheb hebben volgende afmetingen: 115mm onder de voet, vooraan 147 en achteraan 128mm. De radius is rond de 20m en voor- en achterzijde hebben rocker (de punten gaan al een beetje vroeger omhoog om meer drijfvermogen te hebben in poedersneeuw). In mijn ogen qua afmetingen een ideale ski om in de alpen aan de slag te gaan. Veel ‘float’ maar toch nog een leuke radius om op de piste en tijdens traversées niet in de problemen te komen. Ik ben zeer nieuwsgierig en hou jullie zeker op de hoogte over men bevindingen. Het hele verhaal rond deze BaMBoe-ski verschijnt later nog.

Advertentie