Er heerst toch altijd een gezonde competitiegeest onder alle mount coachers om mooie routes te klimmen. Ik kan me dan ook inbeelden dat het niet aangenaam is om thuis te zitten werken, terwijl anderen zich amuseren in de bergen…

Aan de andere kant kan ik me ook inbeelden hoe ze zich voelen bij de volgende zin: ‘door extreme omstandigheden (wind, spindrift, kou) zijn Yannick en ik gisteren net voor de cruxlengte uit Modica-Noury moeten rappelen…’ Het zag er zeker haalbaar uit, ware het iets warmer geweest, bovendien hoort sneeuw zich niet van onder naar boven te verplaatsen…dachten we!

Yannick aan het ploeteren naar Modica-Noury

Yannick aan het ploeteren naar Modica-Noury (III 5, 500m)

Na daarna nog een erg stormachtige nacht in de tent doorgebracht te hebben, was de moraal helemaal gebroken en zijn we moeten afdruipen. Low budget winter klimmen voor meerdere dagen blijft iets waar we niet ‘Pools’ genoeg voor zijn…

Tent uitgraven na een ruige nacht en afdruipen

Tent uitgraven na een ruige nacht en afdruipen

Hopelijk kunnen we de komende dagen iets recht zetten en de thuisblijvers toch met een ander gevoel opzadelen!

Advertentie