Het zijn wat rare tijden hier in Chamonix. Ondanks ons, zonder twijfel, ‘gerenomeerde orientatietalent’, zijn we erin geslaagd om in de foute route te kruipen. Goulotte Nonestop werd zo Couloir Macho op ons palmares. Met als quotatie IV 2 zou er hier niet echt veel te beleven vallen, gelukkig bestaat er ook Couloir Macho direct IV 5. Daar zouden we ons nog wel kunnen uitleven.

Yannick in couloir macho direct (IV 5, 400m)

Yannick in couloir macho direct (IV 5, 400m)

Al snel bleek echter dat er geen relais aanwezig waren, en dus ook geen rappelroute… Na enkele leuke lengtes, met fijne mixte en veel dubieuze zelfgestoken relais, begonnen we te beseffen dat we héél wat duur materiaal zouden moeten achterlaten om terug naar begane grond te geraken. Na de ontdekking van een achtergelaten sling met snapper besloten we dan ook te rappelen, in de hoop nog ander achtergelaten materiaal te ontdekken. Dit was de eerste maal dat we ons zomaar zouden engageren in een flank zonder te weten hoe of waar we zouden uitkomen.

een van de betere relais

een van de betere relais

Gelukkig bleken we niet de enige die hier ooit gerappeld hadden , en vonden we netjes om de 60m duur achtergelaten materiaal van anderen. Maar onze lang uitgestelde aankoop van slaghaken, zal vandaag nog uitgevoerd worden. Eindelijk snappen we waarom deze soms erg handig kunnen zijn.. Alweer een beetje ervaring rijker! Nu nog een route…

balanceren op de rand van de rimaye

balanceren op de rand van de rimaye

Advertentie