Het heeft ons redelijk wat moeite gekost, een stormachtige nacht in de tent en een foute route, maar uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd om een route toe te voegen aan ons palmares: Goulotte Nonstop (III 5, 400m)

Koen in goulotte Nonstop (III 5 400m

Koen in goulotte Nonstop (III 5 400m)

Het werd een prachtige dag met blauwe lucht, aangename temperaturen en, vooral, een schitterende mixte route. Na enkele eenvoudige lengtes in een ruige omgeving, werd het steeds steiler en kwam er ook steeds minder ijs aan te pas. Dit maakte het klimmen steeds technischer met 3 stevige lengtes na elkaar! Onze nieuwe piton hebben we niet gebruikt, maar onze drytool capaciteiten moesten wel aangesproken worden.

Yannick in de crux van Nonstop

Yannick in de crux van Nonstop

Mixte klimmen beviel ons fantastisch, maar in hetzelfde terrein weer rappelen zorgde steevast voor vastzittende touwen. Gelukkig werden we eenmaal geholpen door een andere cordée en konden we ons daarna zelf uit de nood helpen.  

Mixte is mooi...

Mixte is mooi...

Goulotte Nonstop was al onze moeite waard!!

Advertentie