Toevallig had ik net ook een post klaar over de Lofoten, maar met een andere invalshoek als onderstaande. Na het zien van enkele foto’s van een vriend die onlangs de Lofoten bezocht en die me op het enorm ski- en ijsklimpotentieel van de eilanden wees, begonnen de opzoekwerken.

de Lofoten

de foto die me op ideeën bracht

Enkele Fransmannen gingen vorig voorjaar op tourski/freeridetrip naar de Lofoten en maakte daar volgend inspirerend filmpje van (begint rond de 3min). Ook qua alpinisme en ijsklimmen zijn de mogelijkheden eindeloos. Begin Maart organiseerde de Noorse bersportvereniging er een meeting waar enkele grote namen op aanwezig waren. Onderstaande foto’s zijn van Marco Prezelj.

 

winteralpinisme in de Lofoten

winteralpinisme in de Lofoten

 

ijsklimmen in de Lofoten

ijsklimmen in de Lofoten

mixte klimmen in de Lofoten

mixte klimmen in de Lofoten

De combinatie van eindeloze klimmogelijkheden (zowel graniet, sneeuw als ijs), prachtige skiafdalingen en een prachtige omgeving hebben mij al zeker overtuigd. Is hier een nieuwe trip aan het ontstaan?

 

 

 

Advertentie