Binnen enkele dagen is het zo ver, Mount Coach 3 gaat op klimstage, spannend!

Onze locatie is “Prel” misschien beter bekend als Presles. Presles is een klein dorpje gelegen tussen Valence en Grenoble. De rotswanden die van kalk zijn, zijn eveneens gekend om hun steilheid. Dit betekend dat de eerste lengtes van de route meteen een stevige opwarmer zijn in een 6de graads. De klimroutes variëren van 250 à 300 meter en zijn meestal goed behaakt.

Presles

Presles

Ter voorbereiding hadden we een weekend ‘touwtechnieken’ welbepaald “Mount Coach touwtechnieken”, deze zijn efficiënt, veilig en super snel!

Toen we het overzicht kregen van onze coach met de ‘To Do’ routes besloten we toch nog maar wat te trainen in onze Belgische Ardennen, makkelijk lijken ze alvast niet! Enkele voorbeelden: Le temps des guenilles, Les singes en hiver, Dame de cœur,…

Presles

Presles

Wordt vervolgd door een verslag!

Advertentie