Sanne op Higher Cathedral Spire

Sanne op Higher Cathedral Spire

Onze periode hier loopt ten einde, maar goed ook want het is momenteel meer dan 30° C in de vallei. Als afsluitende beklimming deden we de Regular Route op Higher Cathedral Spire, een 5.9 multipitch. Bovenop deze toren heb je een prachtig zicht op Yosemite Valley en El Cap.

Cathedral Rocks and El Capitan, the results of the Belgian climbers

Cathedral Rocks and El Capitan, the results of the Belgian climbers

We klommen ook nog even naar Sentinel Dome, waar we een prachtige zonsondergang beleefden. Straks rijden we terug naar San Francisco en na de terugreis vliegen we er meteen weer in met de stage in Presles.

Het is blijkbaar een druk klimweekend in België, want het is nog niet doorgedrongen bij jullie dat we Triple Direct 1100m, VI C2+ 5.9 beklommen hebben op El Capitan. Niet dat we bloemen en champagne nodig hebben, maar dat is echt wel een stevige beklimming.

Wat die teaser betreft, die top in Pakistan is mij wel bekend en ik wil jullie graag op weg helpen. Maar ik denk dat de expe van MC3 door zal gaan in… ik weet het al, maar jullie nog niet hé. Tot donderdag in Presles!

Advertentie