Omdat het weer in Cham er niet te best uitzag zijn we afgereisd naar Zinal.  De Obergabelhorn noordwand was immers pas beklommen en dat is wel een course om uw vingers van af te likken. De instijg tot aan de hut kon nog net op tourski’s, al hebben we ze helaas erg lang moeten dragen (wat wegen die K2 freeridelatten toch veel).  De sneeuwcondities waren niet meer optimaal dus besloten we de Zinalrothorn te beklimmen.  Een leuke graat tot de schouder om daarna in een papsneeuw terug naar de hut te skiën. Het winterbivak van de mountet hut (2880m) is trouwens in tegenstelling tot andere cabans super goed in orde, met houtkachel om op te koken en kookgerief ter beschikking. Een echte aanrader om volgende winter wat te komen touren!

 

Brenda richting de top van de Obergäbelhorn

Brenda richting de top van de Zinalrothorn

 

Bijna boven...

Bijna boven...

Om zondag niet een supermooie klimdag in de auto te verspillen viel ons oog op een graatbeklimming in de topo van le Génat (de mooiste beklimmingen van Zwitserland). Slechts 45 minuten van de autosnelweg in Bulle (tussen Montreux en Fribourg), naar het dorpje Jaun, en met een instijg van 45 min vanaf de parking ligt de ‘Traversee van de Marchzähne’.  Een 4 tot 7 uur durende graatbeklimming met als hoogste punt 1996m.  Moeilijkheidsgraad : ‘D’ (een paar passen 5e graads, de rest allemaal 4) een dagje super knap ‘genüssklettern’.
Traversee van de Marchzähne, D

Traversee van de Marchzähne, D

Advertentie