Tags

, , , , ,

De logica ging even weer niet op. Na meer dan een jaar, door een vingerblessure, niet op rots te klimmen. Een winter enkel ijsbijlen vasthouden. Dan 3 weken in de zaal te trainen. Gaan we vlot 800m 7a Multi pitch klimmen in Taghia, Marokko. Het grote klimparadijs waar Arnaud Petit en Stephanie Bodet een huisje hebben, de gebroeders Huber de laatste maand eveneens zijn gepasseerd en Piola, de grote equipeur van Chamonix volop routes aan het equiperen is.

0905_TAGH_IMG_3422-Edit

Na onze eerste 6a route hadden we door dat we weer iets te veel hebben liggen dromen. Lengtes zijn hier 50 tot zelfs 55m, de rots is ongelooflijk ruw wat voor een serieuze touwwrijving zorgt, de behaking is niet altijd even logisch, wat tot veel stressmomenten leidde. Maar toch, wat een prachtmassief. Het zijn 10 mooie dagen en 7 mooie routes geworden. We komen hier zeker eens terug, weliswaar nadat we enkele maanden hebben kunnen trainen. Want hoewel je in Taghia best wel een weekje mooi in de 6de graad kan klimmen, zowel geëquipeerd als routes op klemblokken en friends. Bevatten de meeste mooie routes, logische lijnen en grote wanden toch enkele lengtes in de 7de graad.

Binnenkort meer!

Hier alvast enkele foto’s:

De geklommen routes:

Jebel Timghazine, Le Rêve d’Aïcha, TD- 250m 6a+ (geëquipeerd )

Jebel Taoujdad, Pilier Nord Ouest, TD- 500m 6a

Paroi De la Cascade, Elf Minuten, TD 250 6a+

Jebel Timghazine,Classe Montagne Epinal, ED- 200M 6c+ (geëquipeerd )

Paroi De la Cascade, Haben oder Sein, ED- 250m 6b+ (geëquipeerd )

Jebel Oujdad, Tip Tip Berbère, TD+ 810m 6b+

Paroi du Tire Bouchon, Tchin Tchin, TD 170m 6b

Advertentie