Ik moet eerlijk zijn, veel affiniteit heb ik zelf niet met snowboarden. Naar beneden glijden en bochten draaien lukt me wel, maar ik heb er nooit echt veel tijd voor overgehad om het goed te leren. Aan de andere kant heb ik wel enorm veel respect voor goede boarders. Ieder zijn sport en als je je plank goed onder controle hebt  zijn de mogelijkheden eindeloos. 1 van de grote namen uit de snowboardwereld is Jeremy Jones. Elk jaar verbaast hij me weer door in elke film waarin hij voorkomt iedereen gewoon naar huis te boarden. Extreme snelheid en een minimum aan bochten op stijle, grote wanden zijn zijn handelsmerk.

Normaal ligt zijn actieterrein in Alaska, maar deze periode is hij in Chamonix samen met Xavier De La Rue (winnaar wereldbeker freeride) om enkele mooie lijnen te boarden. De noordwanden liggen momenteel blijkbaar in perfecte conditie. Geniet van onderstaande foto’s van de Tour Ronde:

 

Jeremy Jones woorden:The Tour Ronde. At 1800 vertical drop this is considered “mini golf” in the alps.  This one had me sick to my stomach at the bottom before I headed up to climb and ride it.

Jeremy Jones woorden: The Tour Ronde. At 1800 vertical drop this is considered “mini golf” in the alps. This one had me sick to my stomach at the bottom before I headed up to climb and ride it.

 

This is the line we are hoping to hit. We would like to hit the coulior. This is the top half. It is 3500 feet of 45 to 55 degrees. It was skied once in 1977. This fact alone freaked me out....

This is the line we are hoping to hit. We would like to hit the couloir. This is the top half. It is 3500 feet of 45 to 55 degrees. It was skied once in 1977. This fact alone freaked me out....

Bekijk Jeremy Jones zijn prachtige blog en het volledige verhaal hier.

Advertentie