Tags

, , , ,

Enkele dagen terug van het warme Marokko, in de Alpen is de winter nu echt gedaan, de zomer komt eraan, voor mij wordt het waarschijnlijk een weekje Alpen en een 40 dagen Peru. Maar pfieuw, wat ben ik nu al aan het uitkijken naar de komende winter. In mijn hoofd worden dromen stilaan omgezet in plannen, hoe die lopen zal ik pas over een half jaar teweten komen.

Als ik aan goulotten denk komt vaak een voordracht van een mijn favoriete en zeker de interessantste klimmer, Andy Kirkpatrick in me op. Andy’s site staat bom maar dan ook bomvol tips. Omtrent materiaal, kleding, techniek, logistiek, voeding etc.

De voordracht gaat voornamelijk over een beklimming van supercouloir op FitzRoy tijdens de winter.

Andys vrienden aan een relais in Supercouloir, Andy Kirkpatrick

Andy's vrienden aan een relais in Supercouloir, ©Andy Kirkpatrick

Andy kirkpatrick vertelt op een leuke manier over de stress die je tijdens het klimmen kan hebben en hoe je elkaars grenzen verder legt. Dat je aan de relais kan vloeken op je klimpartner boven je, omdat hij te traag vooruitgaat en te veel ijs naar beneden stampt. Terwijl dat je 20 minuten later zelf met een ei in je broek door de volgende stijle lengte werkt. En je tussen de stress maar 1 ding weet en dat is zo snel mogelijk die lengte uitklimmen ongeacht er nu ijs op je vloekende klimpartner terechtkomt.

Neem een kijkje, echt een aangename voordracht met een goede portie Humor

Advertentie