Enkele dagen geleden kon Nicolas Favresse ‘Silbergeier’ aan zijn indrukwekend palmares toevoegen. Deze 200m lange 8b route werd in 1993 geopend door Beate Kamerlander (kijk hier om te zien wat voor zotte dinges die nog zoal uitsteekt). Na drie dagen lukte het Nicolas deze route vrij te klimmen, desondanks het koude weer en zelf wat regen in de laatste lengte. Klimpartner was deze keer de Pool Adam Pustelnick. Hij was er ook al bij vorig jaar in Pakistan, maar kreeg toen helaas een steen tegen de enkel en kon niet meer mee klimmen.

Nicolas Favresse in 'Silbergeier' 8b, 200m   (c) Jean-Louis Wertz

Nicolas Favresse in 'Silbergeier' 8b, 200m (c) Jean-Louis Wertz

Binnenkort ongetwijfeld meer nieuws vanuit de fjorden van Baffin Island, ik heb zo de indruk dat ze er klaar voor zijn… Klik hier voor Nico’s blog en nog meer beelden

Advertentie