Over 2 weken vertrek ik (Maxime, MC3) voor een week naar Turkije. Wij zijn daar uitgenodigd door familie voor een week strand vakantie. Als niet strand-ganger ben ik opzoek gegaan naar iets avontuurlijk. Toevallig of niet, het grootste klimmassief van Turkije, Geyikbayiri bevindt zich op nog geen uur van ons hotel. Aangezien mijn vader en broer ook klimmen komt dit echt wel goed uit!

Planning? Klimmen, of toch zoveel mogelijk! Geyikbayiri bevindt zich op 25 kilometer van Antalya. Dit sportklimmassief is nog redelijk nieuw. De eerste routes werden er nog geen 10 jaar geleden geopend en telt momenteel een 450-tal klimroutes verspreid over een wand van 1,5 kilometer lang. Het klimniveau varieert van 4 tot 8c en in de omgeving valt er ook heel wat te boulderen.

Geyikbayiri - sector Sarkit

Geyikbayiri - sector Sarkit

Buiten Geyikbayiri zijn er in Turkije nog andere kleinere klimmassieven zoals Olympos (een kleine 200 routes) en Akyarlar (slechts 17 routes maar wel een heel aantal strand-boulders).

De topo van Turkije: “A Rock Climbing Guide to Antalya” (Turks/Engels) is verkrijgbaar in de K2.

Wordt vervolgd door een verslag maar eerst ga ik nog enkele dagen naar Chamonix!

Advertentie