Na verhalen te horen over goed weer in de alpen vertrokken we met veel hoop richting Zinal waar oa. de Zinalrothhorn op het programma stond.
De instijg naar de hut verliep in prachtig weer. De meteo voorspelde wel wat minder maar niet zo slecht. Iedereen kan zich vergissen want na een dag in de hut te hebben vastgezeten beloofde het weer niet veel te beteren…
Een poging wagen op iets kleiner was nog steeds mogelijk en dus vertrokken we de volgende morgen richting Blanc de Moming. ondanks dat de beklimming vrij eenvoudig is zorgde een toegsneeuwde gletsjer, een keihade N-wind en een white-out voor toch nog redelijk wat stress.
Enkele dagen later benutten we de enige dag mooi weer voor een mooie graatbeklimming op Pt. dent de Veisivi.

Hopellijk is het volgende week een beetje beter weer voor een laatste zomerweekend in de bergen.
het mooie weer...

Advertentie