Tags

, ,

De gebroeders Favresse samen met Stéphane Hanssens en Sean Villaneuva vallen in de prijzen. Ze krijgen de Golden Piton Award in de categorie Bigwall  voor hun Mount Asgard expeditie. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Amerikaans magazine Climbing. Ze eindigde in deze categorie net voor de Huber brothers die genomineerd waren voor hun vrijbeklimming van Eternal Flame op de Trango Tower.

Ze verdienen volgens Climbing de prijs omdat ze eerst en vooral stevig vrijklimmen, strikt ethische regels naleven (geen pitons plaatsen, nogal contradictorisch :-)) en omdat ze 2 weken aan een stuk al hun bagage te voet naar de wand gesleurd hebben. Binnenkort geven ze weer enkele lezingen over hun project. Ik ga de 13 Februari zeker kijken in de city lizzard. Meer data vind je op hun website.

Advertentie