Tags

, , ,

De wind creëert hier de mafste tekeningen in de sneeuw

Al na een paar dagen terug op de basis, sta ik te popelen om er weer op uit te trekken. Na Brattnipane ben ik nog twee dagen met Steve en Elie op stap geweest in de nabijgelegen Pinvinanes, waar ik nog wat leuke skitrips kon doen. Met alweer een lawine, terwijl ik te voet een sneeuwgraat afdaalde. Er zit niks anders op dan die ski’s aan de voeten te houden 😉

Graat met lawine

Schneebrett losgetrapt links van de graat

Maar sinds een paar dagen zijn de wetenschappers vertrokken en ben ik technisch werkloos. Sinds vandaag is het weer white-out en mijn werk bestond uit het verplaatsen van 160 vaten diesel naar een nieuw depot. In het oude staan er nog een dikke 600, dus ik weet nog wel wat doen de komende dagen 😦 Rest me de herinnering van enkele leuke klim- en skitrips van de afgelopen dagen.

Gisteren nog op Utsteinen south in bedenkelijk weer

De maand februari staat bekend om zijn stormen en op 1 februari zitten we er alvast middenin. Ik hoop op nog een trip, we zijn A.H. aan het bewerken om een vijfdaagse omschrijding van het Sor Rondane gebergte te kunnen doen, zodat ik wat meer details kan bekomen van de “spires”. Laat ons er op hopen.

Veelbelovende bergen aan de horizon

Maar tot die tijd, no ski, no fun! Witte groeten, Sanne.

De heerlijke laatste bocht op Brattnip'An

Advertentie