Tags

Onlangs was het weer tijd voor de Ispo-beurs, de place-to-be voor materiaalfabrikanten om hun nieuwgheden voor het komende klimseizoen voor te stellen. Je kon op deze blog al die nieuwe lijn ijsbijlen van Petzl bewonderen, vandaag is het tijd om een ander cruciaal onderdeel in de spotlight te zetten. In mijn ogen is Petzl is niet de fabrikant die steeds met de nieuwste zaken op de markt komt, maar al hun producten kan je zeker in de categorie ‘degelijk voor vele jaren’ plaatsen. Deze keer komen ze echter wel met een nieuwtje naar voren:

De ‘Ange’ is de nieuwste lichtgewicht keylock karabiner van Petzl. Verkrijgbaar in 2 maten (28 en 34gr) en met een bijzondere sluiting die maar uit 1 draadje bestaat. Het ziet er niet slecht uit, het weegt ook niet veel (als ik me niet vergis staat het huidig record op 23gr) en ik ben dus zeer nieuwsgierig om een setje op de testbank te leggen. Zouden ze niet vastvriezen en krijg je ze wel open met handschoenen? Binnenkort ongetwijfeld meer…

Als surplus vandaag enkele droombeelden van mij onder de noemer ‘free ski mountaineering’. Zo extreem lukt het waarschijnlijk niet, maar dit is één van de richtingen waarin ik toch meer en meer wil evolueren; touren, klimmen en als dessert en lekkere afdaling. Enjoy!

Advertentie