Tags

Gisteren trokken we met een delegatie MC’ers richting Zoetermeer, waar voor de 5e keer de CEAT dag doorging. Ik was voor de 3e keer van de partij en blijf verwonderd wat voor een gezellig clubje die Nederlandse alpinisten vormen. De Commisie Expedities en Alpine Topsport organiseert elk jaar een dag waarop de expedities van vorig jaar overlopen worden en diegene die nog komen worden voorgesteld. In een iets lagere post kan je terugvinden welke mooie expedities er dit jaar weer vertrekken. Na de voorstellingen kwam nog iemand uitleggen waarop je moet letten als je een artikel schrijft over je klimexploten, er was een 2e handsmarkt, infosessies en een borrel.

Dat een kennismakingsdag voor alpinisten een goed initiatief is van het CEAT werd bewezen door verschillende klimmers. De ene had weer nieuwe klimmaatjes gevonden en anderen deden inspiratie op over bepaalde streken om zelf eens naartoe te gaan. Het Ceat heeft ook een ondersteunende rol in vele expedities en stimuleert zo heel wat goede klimmers om ook buiten de Alpen mooie, geengageerde beklimmingen te volbrengen.

Ik kan ongetwijfeld nog een heel opiniestuk schrijven over de Belgische apineklimwereld, maar ik zal het bij deze vraag houden:

Waarop wachten we in België…? Er staan meer dan genoeg jonge talentvolle klimmers te trappelen om mee aan de kar te trekken…

Advertentie