Tags

, , , ,

Als je de condities in Chamonix een beetje opvolgt weet je dat de goulotten en noordwanden er niet denderend bijliggen. Het was dan ook met onduidelijke plannen dat ik (Sam Van Brempt ) en Jonas naar Chamonix vertrokken. Hier aangekomen bleek dat we alvast een van de betere weerperiodes van dit jaar kregen voorgeschoteld. Maandagmorgen staan we met een gepakte rugzak onderaan de lift. Nadat blijkt dat we ten vroegste tegen 13u naar boven kunnen veranderen de plannen snel. We nemen een tent mee en we zetten ons onderaan Tacul. Uiteindelijk klommen we Goulotte Non Stop en Goulotte Lafaille.

Door de sneeuwval van 2 dagen ervoor maar vooral door het tekort, of in sommige gevallen zelfs gebrek aan ijs waren beide goulotten geen weggevers. De zogezegde goulotten werden zeer smalle ijslijntjes of mixte lengtes en de mixtelengtes van de Topo lagen volledig droog. Hier enkele beelden.

Goulotte Non Stop:

20cm deep snow but we made good progress. The mixed pitch is dry. The last pitch is small but climable. We found no belays as described in the topo. We rapelled in Macho couloir.

Goulotte Lafaile:

20cm deep snow. Not very much ice but enough for protection. The last pitch is dry but was great, good to protect.

Jonas in goulotte Non Stop

Advertentie