Tags

, ,

Tijdens een tweede gesprekje gisteren met Joris en Sam, wisten ze me te vertellen dat ze afgelopen zondag in het 14000 voet kamp geraakt zijn om wat materiaal achter te laten. De nacht brachten ze door wat lager op de berg. Maandag gingen ze naar 14000 voet, deze keer met een tent en nog wat extra materiaal. Dinsdagochtend werd er vooral gerust en wat bijgeslapen, m.a.w. tijd voor passieve acclimatisatie. Ondertussen zijn ze ook 2 sympathieke Nederlanders tegengekomen met wie ze eerder hadden afgesproken. De tenten staan dicht bij elkaar tussen een 40-tal andere tenten van mensen die de normaalroute willen beklimmen.

Zo ziet het 14000 voet kamp eruit (c)www.aai.cc

Over de Cassingraat die zij willen beklimmen, is er nog niet veel bekend. Niemand waagde tot nu toe een poging. Een cordée van 2 andere klimmers ging binnenkort een kijkje nemen. Afhankelijk van het weer, zouden ze vandaag een poging wagen om 17000 voet te bereiken. Anders werd het nog een extra dagje rusten in de tent. Sam beweerde zich goed en fit te voelen, enkel Joris had het iets moeilijker met het gewicht van de slee die evenveel weegt als hemzelf. So far so good, van zodra ik meer weet lees je het hier.

Advertentie