Afgelopen donderdag zijn Sam en Joris erin geslaagd op 5200m te geraken via de ‘Rescue Gully’, een leukere (lees technisch interessantere) variant van de normaalroute. Ze ploeterden deze +-50° sneeuwcouloir op in een 4 tal uur. Niet slecht om op die hoogte 1000 meters te stijgen! Hun acclimatisatieplan blijkt dus te werken. Boven hebben ze een 3 tal uur uitgerust en dan zijn ze weer afgedaald. Vrijdag hielden ze een rustdag en zaterdag wouden ze weer wat hoger geraken via de normaalroute (westrib). Alles zal -zoals steeds- afhangen van het weer. De temperaturen zijn echt koud (en als Sam dat al vindt…), de voorspelde -25° blijkt correct te zijn.

Het enige waar ze wat schrik voor hadden was het voorspelde einde van hun hogedrukvenster. Blijkbaar komt er een lagedrukgebied hun richting uit en dat zou hun plannen wel wat kunnen wijzigen. In ieder geval stelde ze het meer dan goed en waren ze beiden blij dat hun beklimming naar 17000 voet zo vlot ging, een opsteker!

Meer nieuws hopelijk binnenkort.

Zo staat het in de topo vermeld: niet zo een aangename naamkeuze volgens mij, maar ja...

GO GO GO GUYS!

Advertentie